CLASSES D'ESGRIMA ADAPTADA

AL SAG

Esgrima adaptada al SAG

ESGRIMA PARALÍMPICA AL CLUB

L’esgrima és un esport clàssic que es va convertir en esport paralímpic en els Jocs Paralímpics de Roma de 1960.
L’esgrima adaptada es practica en una cadira de rodes ancorada al sòl per a permetre un major rang de moviment als braços.
Gràcies a aquest esport es desenvolupa molt l’agilitat i estimula els reflexos de manera sorprenent.

Els tiradors paralímpics desenvolupen un molt alt nivell en la tècnica de mà.
En el nostre club tenim el necessari per al desenvolupament de classes d’esgrima adaptada, així que si estàs en aquesta situació no dubtis a venir a provar i gaudir d’aquest esport.

COM FUNCIONA
L'ESGRIMA ADAPTADA

Per a la pràctica de l’esgrima paralímpica s’utilitzen tres armes. Tant el floret com l’espasa, una mica més pesada, es puntuen tocant a l’oponent amb la punta de l’arma. En el sabre també compta si colpeges amb la fulla. El floret només puntua si arriba al tors de l’oponent, mentre que l’espasa i el sabre comptaran si aconsegueixes qualsevol zona per sobre de la cintura.

En les competicions d’esgrima adaptada o en cadira de rodes podem distingir dos nivells:


Categoria A: els atletes dominen bastant bé el tronc que els permet inclinar-se cap endavant i cap endarrere per a atacar al seu oponent o esquivar. També, el braç que porta l’arma és totalment funcional. Normalment, són atletes amb paraplegia o altres tipus de discapacitats al tren inferior, però no necessàriament usen una cadira de rodes en la seva vida quotidiana.


Categoria B: Els competidors tenen una discapacitat que afecta tant les cames com el tors o el braç que fan servir en competició. A vegades fins i tot han d’agarrar-se el tronc amb el braç lliure perquè els atacs siguin més efectius.

Copyright [esgrimaSAG.cat] 2022 Sala D’Armes Garraf | Política de privacitat | Avis Legal |Política de cookies | Sitemap