És l'esgrima un esport segur?

Continguts

A dalt de tot en seguretat

És l’esgrima un esport segur? És una pregunta que tots els pares es fan quan realment estan considerant inscriure als seus fills a classes d’esgrima. La gent sol fer-nos aquesta pregunta: Al meu fill li agrada jugar a casa amb el seu germà o els seus amics com a Cavallers Jedi, Pirates, Mosqueters, però a la pràctica, és segur?

De fet, l’esgrima és un dels esports més segurs en els quals vostè o el seu fill poden participar. A més, té beneficis per a tota la vida tant per a nens com per a adults. Increïble? Diversos estudis científics han mesurat les taxes de lesions en els Jocs Olímpics. I et mostrarem un gràfic per a demostrar-ho.

Perqué és tan segur?

Estudi sobre lesions als Jocs olímpics

L’estudi, Lesions esportives durant els Jocs Olímpics d’estiu de 2008, es va publicar per primera vegada en el American Sports Journal of Medicine en 2009. En 2012, un article de Scientific American va classificar tots els esports olímpics d’estiu i hivern (2010) segons la quantitat d’atletes de cada esport. Lesionat durant l’entrenament o els jocs. El fet que l’esgrima es classifiqui com un dels esports més segurs no sorprèn els esgrimistas experimentats ni als seus pares, que saben que l’esgrima té un índex de lesions molt baix.

Per contra, l’esport d’estiu amb més lesions? Futbol: va tenir la quantitat més gran de lesions i és l’esport infantil més comú a tot el món. Quant a la incidència en l’esport, el futbol encapçala la llista amb una taxa de lesions superior al 30%. La taxa de lesions de l’esgrima va caure a l’extrem oposat de l’espectre, prop del 2,5%. El gràfic a la dreta dels estudis mostra que el bàdminton va tenir una taxa més alta de lesions que l’esgrima.

esgrima segur lesiones_JJOO_2008


La recerca també mostra que un terç de totes les lesions esportives olímpiques van ser causades pel contacte amb un altre atleta. L’esgrima és un esport sense contacte corporal. El contacte corporal entre tiradors està prohibit per les regles, un atleta pot ser penalitzat o desqualificat si el contacte corporal es fa deliberadament. Així que dissipem alguns mites comuns sobre l’esgrima!

L'equip el fa segur.

1. L'espasa

L’objectiu real de l’esgrima és tocar al teu oponent abans que et toqui a tu. Les fulles de l’espasa són molt lleugeres i flexibles. La punta de l’espasa (hi ha tres espases diferents que s’usen en l’esgrima olímpica) no té una punta esmolada. En sabre, l’extrem de metall en realitat està doblegat, en floret i espasa l’extrem de la fulla té un èmbol que es pressiona i encén una llum que mostra que l’oponent va ser tocat, les fulles de pràctica i floret tenen una tapa de goma arrodonida en el punta (que és arrodonida).

En sabre, molts tocs són tan lleugers que necessitem mirar la màquina de puntuació elèctrica per a comprovar si s’ha tocat algun. Com més lleuger sigui el toc, més energia estalviaràs per al duel.

2. L'uniforme

És l’esgrima un esport segur? L’uniforme d’esgrima i l’equip de seguretat el fan encara més segur. L’uniforme d’esgrima cobreix el cos del esgrimista del cap als peus amb capes d’equip tot fet per a la màxima seguretat.

3. La màscara

La màscara d’esgrima està feta d’una malla metàl·lica per a protegir el cap i ha estat provada per a resistir més força de la que pot generar una fulla d’esgrima. Tot l’equip, fins i tot els mitjons llargs, està fet específicament per a l’esport i compleix amb requisits estrictes. Vegi el nostre article separat sobre equip d’esgrima aquí.

RESERVA JA LA TEVA CLASSE

Tens classes desde 39,50€

Les 4 lesions més comuns a l'esgrima

Per descomptat , hi ha tipus de lesions esportives típiques que ocorren. Tots aquests tipus de lesions ocorren al pati d’esbarjo i altres esports.

– Els blaus, ocasionalment al braç, la mà o la part superior de la cama
– Butllofes i calls. Si els mitjons es perden o les sabates no li queden bé, poden aparèixer butllofes. La mà de l’arma pot formar un call a mesura que usa la nostra arma amb més freqüència.
– Distensions musculars o estirades musculars, ocasionalment.
– La torçada de turmell o genoll és la lesió menys freqüent que pot ocórrer en aquesta última. Generalment prové d’un salt sobtat que pot ocórrer en l’esgrima.


La majoria d’aquests poden reduir-se al mínim o prevenir-se amb escalfaments adequats, condicionament físic, estiraments i entrenament adequat. La tècnica adequada i l’aprenentatge d’habilitats fonamentals s’enfoquen en la forma i el moviment correctes per a mantenir a l’atleta movent-se fàcilment i sense lesions. Com pot veure, l’esgrima té un baix risc de lesions. L’estudi de Lesions Olímpiques respon a la pregunta “És l’esgrima un esport segur?”

Copyright [esgrimaSAG.cat] 2022 Sala D’Armes Garraf | Política de privacitat | Avis Legal |Política de cookies